Een diamanten ring voor ieder budget


Fivetune

Een diamanten ring, een vaak simpel maar effectief sieraad om een onvergetelijke indruk achter te laten. Al zo’n 600 jaar voor Christus waren de Indiërs actief bezig met het winnen en gebruiken van diamant door grind uit te spoelen in rivierbeddingen. Ook nu komen nog steeds veel diamanten uit India. De meest bekende diamant die hier is gevonden, is “de hoop”, een blauwe steen met een gewicht van 44.5 karaat. Dit is een ontzettend waardevolle steen, normaal gesproken vindt u in Nederland sieraden met diamanten van maximaal 2 karaat. De onweerstaanbare schoonheid van dit materiaal maakt dat het ook wel de koning der edelstenen wordt genoemd.

Prijsbepaling diamant

Er zijn een paar factoren die bepalen wat de waarde is van een diamant. Zoals hierboven genoemd is het aantal karaat, het gewicht, het allerbelangrijkst. Hoe zwaarder de diamant, hoe hoger het aantal karaat en dus des te duurder de diamant. Ook de helderheid is van belang, hoe mooi weerkaatst het licht van de steen af. Dit heeft te maken met de slijpvorm waarin de steen geslepen is, dit bepaald hoe mooi het licht wordt gereflecteerd. De kleur speelt ook een rol, hoe witter een diamant, des te waardevoller deze is.

Welke diamanten ring 

Diamanten zijn er dus te vinden in verschillende gewichtsklassen en wisselen heel erg in waarde. Eigenlijk ziet u hierdoor door de bomen het bos niet meer en is het lastig om te bepalen welke diamanten ring nou het beste bij u, uw stijl en uw budget past. Als u opzoek bent naar professionele hulp en goede klantenservice bij uw zoektocht naar een diamanten ring, dan moet u eens langsgaan bij DiamantenDeals. Een winkel met alleen de beste experts op het gebied van diamanten en diamanten sieraden. Op DiamantenDeals vindt u een uitgebreide collectie diamanten ringen en hier zit altijd wel iets tussen wat bij u past.