Gevel zandstralen geeft fijnstof, maar luchtgommen niet


Je gevel zandstralen, is dat niet ouderwets en geeft dat niet veel fijnstof? Mijn partner en ik dachten er over na om de gevels van ons buitenverblijf te laten zandstralen. Maar op aanraden van de firma Riforma uit Retie, hebben we besloten om de gevels te laten luchtgommen in plaats van zandstralen. 
Je kan er alles over lezen via de website https://www.riforma.be.

Ons buitenverblijf bevindt zich in de bossen van Oud-Turnhout, Provincie Antwerpen. De woning is voor een gedeelte opgebouwd uit hout en een gedeelte uit lichte steen. We hebben dit pand speciaal laten ontwerpen door een architectenbureau dat gespecialiseerd is in Bio- ecologisch bouwen. De leefruimte, het terras, badkamer en de keuken zijn zuidelijk gericht en de slaapkamers zijn gericht naar het noorden, om energie te besparen. De woning is opgebouwd uit zoveel mogelijk bio- ecologische materialen en is bijzonder goed geïsoleerd. De woning is niet belastend voor de fauna en flora rondom en beschikt over energie – en waterbesparende basisinstallaties. En ligt nabij een halte van het openbaar vervoer en niet ver van de dorpskern, zodat we verplaatsingen met de auto kunnen beperken.

De specialisten van Riforma raadde ons aan om de de gevels te reinigen met de milieuvriendelijke Riformatechniek, luchtgommen. Luchtgommen is voordeliger dan zandstralen zonder in te boeten op de kwaliteit van het resultaat. We zijn zeer tevreden over hun professioneel advies. En hopen snel te kunnen genieten van het mooie resultaat.  

https://www.riforma.be/gevel-zandstralen