Moeilijke keuzes in moeilijke tijden


Fivetune

In economisch slechte tijden krijgen bedrijven veel te verduren en te verwerken. Consumenten gaan minder uitgeven en gaan meer geld sparen en op de bank zetten. Hierdoor gaat de omzet omlaag van de bedrijven waardoor ze soms grote verliezen leiden en de kosten niet meer kunnen financieren. Bedrijven kunnen verschillende dingen doen om deze tijden door te komen en min of meer te overleven. Dit kan soms betekenen dat er moeilijke keuzes moeten worden gemaakt door de bedrijven. 

Ten eerste is het belangrijk om de kosten te dempen die maandelijks moeten worden betaald. Er kan worden begonnen met het verminderen van de inkoopkosten van de producten. Er zijn in elke branche verschillende leveranciers die ook in slechte tijden verkeren. Deze leveranciers moeten daarom ook concurreren met elkaar om te kunnen overleven. Als bedrijf is het daarom handig om hier gebruik van te maken en te kijken naar de leverancier die een haalbare prijs voor jouw bedrijf hanteert en toch aan de kwaliteitseisen voldoet. Als de inkoopkosten dan lager zijn betekent dit dat je als bedrijf de verkoopprijs ook kan verlagen. Zo kan je weer beter concurreren met andere bedrijven waardoor het een stuk waarschijnlijker word dat het bedrijf de economisch slechte tijden door komt. Op Carrièrepoort kun je hier meer over lezen, klik hier.  

In sommige gevallen moeten bedrijven ervoor kiezen om afdelingen te sluiten omdat ze niet voldoende opleveren. Dit kan je er dan niet bij hebben in economisch slechte tijden. Dit heeft vaak een reorganisatie als gevolg waardoor sommige medewerkers kunnen worden ontslagen. In sommige gevallen is het ook nog mogelijk dat medewerkers gaan werken op een andere afdeling zodat ze hun baan niet kwijtraken. Als medewerkers dan toch hun baan kwijtraken, is het aan te raden om een outplacement traject te doorlopen om zo snel aan een nieuwe baan te krijgen. Al met al moeten bedrijven in sommige gevallen, bedrijven moeilijke keuzes maken.

https://carrierepoort.nl/