Riforma de luchtgomspecialist van Vlaanderen


Fivetune

Riforma is een jong bedrijf waar de opgedane ervaring van luchtgommen in een nieuw jasje gegoten is. Door de jarenlange ervaring in de houtsector, heeft het team van Riforma de opkomst van het luchtgommen van zeer dicht bij mee gemaakt. Na met verschillende toestellen gewerkt te hebben, is Riforma  ontstaan. Het was van in het begin belangrijk om alle werken op een dusdanige manier uit te voeren dat de klant maximaal resultaat had, maar minimale “last”. Er zijn dan ook nog een heel aantal andere toepassingen uitgetest, maar luchtgommen is er toch als absolute nummer 1 uitgekomen.

Riforma heeft dan de vergaarde kennis uit het verleden verder op punt gezet om te komen dat het bedrijf dat het vandaag is, namelijk een bedrijf dat zich volledig heeft toegespitst op luchtgommen en dit voor elke mogelijke toepassing. Er is namelijk geen enkele uitdaging dewelke we uit de weg gaan.

Vanwaar de keuze voor luchtgommen. Luchtgommen is eigenlijk een doorontwikkeling van zandstralen en zoals iedereen weet, kan je met zandstralen zo goed als elke ondergrond terug “boven” halen. Van het verwijderen van roest op metaal, het terug proper maken van zwaar vervuilde gevels tot het “stralen van trappen”. We horen u al denken, als dit allemaal zo goed is, waarom moet dit dan verder ontwikkeld worden? We zullen nooit beweren dat zandstralen geen goede oplossing is, in tegen deel, zandstralen heeft voor bepaalde toepassingen zelfs betere resultaten dan luchtgommen, bijvoorbeeld voor het verwijderen van zware roest en het volledig kaal “schuren of stralen” van scheepsrompen. Maar, zoals in de eerste paragraaf vermeldt, staat Riforma voor maximaal resultaat met minimale last, en daar wringt het schoentje… Maximaal resultaat houdt in dat de “ondergrond” dewelke je terug naar boven wil laten komen er zo ongeschonden mogelijk uit moet komen en dit liefst met zo min mogelijk aantal bewerkingen. Vooral voor zachtere materialen zoals hout is zandstralen vaak te agressief. Er wordt namelijk een zeer hoge druk gebruikt waardoor alle nerven ook dadelijk bloot worden gestraald en je, in plaats van een zachte egale ondergrond, een ruwe plank krijgt die je daarna nog moet gaan afschuren om mooi glad te krijgen… Ook voor het bijvoorbeeld verwijderen van de anti-fouling laag bij een boot, wil je enkel deze laag verwijderen om deze te kunnen vernieuwen. Met onze Riforma methodiek kunnen we enkel deze laag verwijderen ZONDER de grondlaag aan te tasten. Hierdoor win je immens veel tijd en kan Riforma een jacht van 12 meter op 1 dag volledig klaar maken zodat de nieuwe anti fouling laag terug geplaatst kan worden. Ook op hout wordt, door de lage druk dewelke gebruikt worden voorzichtig laagje per laagje verwijderd tot je op het natuurlijk hout komt. Dadelijk zacht, zonder nabehandeling.

Maximaal resultaat, dat hebben we hierboven al wat nader toegelicht. Minimale last was het tweede deel van de leuze. Ook daar kijken we terug naar het zandstralen. Meer dan 6 bar druk, vaak tot 10 bar. Als je zoveel druk genereerd, heb je ook bijzonder veel straalmiddel nodig… En dat was, naast het veel meer gedetailleerde resultaat, een belangrijke dreefveer om niet door te gaan met zandstralen. Daar heb je tussen de 100kg en de 300kg straalmiddel voor nodig per uur, terwijl er voor luchtgommen gemiddeld genomen maar een 30kg nodig. Het stof dat 150kg genereerd is natuurlijk een veelvoud van wat 30kg genereerd. Daarnaast is het bij onze luchtgomtoestellen ook mogelijk om, voor het reinigen van bijvoorbeeld gevels, water te vernevelen waardoor de stofproductie tot een absoluut minimum herleid wordt. Kortom, een maximaal resultaat en dit met een minimum aan last voor de klanten. Dát is waar Riforma voor staat!!

https://www.riforma.be