Trend: bedrijven versnellen rekrutering


 

Vandaag de dag kent men een schaarste aan geschikte arbeidskrachten, waardoor de sollicitatieprocedure moet versnellen. Als men te lang wacht zijn de interessante kandidaten niet meer beschikbaar.

Veel bedrijven zoeken naar rekruteringsbedrijven om deze procedure efficiënter te maken. Vaak hebben ze zelf niet de juiste expertise om dit proces zelf in handen te nemen. ER wordt dan ook meer en meer gebruikt gemaakt van externe partijen (rekruteringsbedrijven)

Mogelijke oplossingen

We nemen het voorbeeld van de NMBS. Hun eerste instrument om het rekruteringsproces in te korten was door middel van lokale jobdays. Hier konden ze alle sollicitanten testen op 1 dag en hun voorzien van feedback op het einde van de avond.

Ten tweede mag digitalisering niet op de achtergrond worden gezet. Men kan het proces versnellen door de samenwerking tussen de interne recruitment teams en de klant efficiënter en communicatiever te maken, door middel van gemeenschappelijke tools.

Ten derde is het inhuren van een derde partij (rekruteringsbedrijf) een optie. Hierbij dragen ze het werk en verantwoordelijkheid over aan het rekruteringsbedrijf. Bij Vindazo kan de vrager en aanbieder terecht om elkaars noden te vervullen. Dit zou de NMBS veel werk besparen en hierdoor zal het rekruteringsproces ook versneld worden.

Zelfs grote bedrijven zoals NMBS staan niet stil en spelen in op de trends. Klik op Vindazo en ga nu zelf aan de slag.