Van eiken vloeren naar lamelparket vanwege de vloerverwarming


Fivetune

Helemaal verknocht aan eiken vloeren waren we. Toch gingen we voor lamelparket kopen. Nadat we een bezoek hadden gebracht aan de showroom van Bax Houthandel in Barendrecht gingen we huiswaarts met heel veel informatie. Op advies van de experts van Bax Houthandel hebben we onze wensen voor een eiken vloer aangepast en gekozen voor een lamelparket. In ons nieuwe huis ligt namelijk een vloerverwarming. Overal lees ik online dat een massief houten vloer in combinatie met vloerverwerking wel kan. Daarom was ik toch wel enigszins teleurgesteld toen ik hoorde dat Bax Houthandel ons adviseerde te kiezen voor een lamelparket. Het was immers niet onze eerste keus. Maar toen we in een eerlijk adviesgesprek kregen te horen dat het wel kan, met een grote maarrrrrr, was ik al snel overstag. Met een vloerverwarming onder je eiken vloeren moet je goed letten op de juiste luchtvochtigheid in huis. Deze moet stabiel zijn en voortdurende op een acceptabele waarde. Toen we dit hoorden, waren we al wat minder enthousiast over een eiken vloer. Het is namelijk veel geld wat je neertelt voor een houten vloer, daarom hebben we voor mooi én duurzaam gekozen. En kozen we toch voor h lamelparket in plaats van een eiken vloer.

Lamelparket in combinatie met vloerverwarming

Een lamelparket is namelijk minder gevoelig voor schommelingen in de luchtvochtigheid. In Nederland is het een crime om de luchtvochtigheid op een acceptabele waarde te houden gedurende het hele jaar. <et een houten vloer in huis is het extra belangrijk om de luchtvochtigheid beneden de 50% te houden. Een lamelparket werkt slechts zo’n 10% in vergelijking tot een massief houten vloer. Een lamelparket blijft gedurende de levensduur in een betere conditie. Zo zal er bij een lamelparket veel minder sprake zijn van krimpen en uitzetten. Waardoor er veel minder kans is op vervormen of kieren van het lamelparket in vergelijking met een eiken vloer in combinatie met een vloerverwarming.

Lamelparket, echt van deze tijd

Uiteindelijk zijn mijn man en ik superblij met ons lamelparket. We zijn Bax Houthandel dankbaar voor hun eerlijkheid. We hebben uiteindelijk voor een wat hogere kwaliteit lamelparket gekozen welke door Bax Houthandel is geproduceerd. Het lamelparket heeft een totale dikte van 19mm, met een toplaag van 4 mm en bestaat uit 15mm multiplex. We hebben gekozen voor 35 cm breed lamelparket. Het oogt prachtig in ons nieuwe huis.